Росіянин намагався вивезти з України старовинний металевий кубок

У Чернігівській митниці ДФС повідомляють про припинення чергової спроби незаконного переміщення через кордон предметів старовини.

Факт порушення викрито днями у пункті пропуску «Горностаївка». Один з пасажирів потягу «Київ-с.Петербург» — громадянин РФ — намагався під виглядом особистих речей вивезти з України старовинний металевий кубок. Про історичну цінність предмета свідчить карбування, що є на ньому: «Подарокъ оть Ее Велич. Г.И. Маріи Феодоровны ун.оф. А Герасименкъ 29 Дек. 1899 г». Відносно порушника складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України (недекларування). Предмет старовини вилучено. Кубок передадуть на експертизу для встановлення його дійсної цінності. Після цього справу скерують до суду.

Загалом протягом 8 місяців поточного року співробітниками митниці припинено 1 387 фактів порушення митних правил, в яких вартість предметів правопорушення становить понад 15,5 млн гривень. За цей же період митницею направлено на розгляд до судів 139 справ на суму понад 13 млн гривень.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?