Росіяни приготувалися до ослаблення рубля

«Втішає», що не лише гривня знецінюється. Понад 60 відсотків росіян впевнені в зростанні курсу долара до 63 рублів в найближчі три місяці, близько 49 відсотків вважають, що через рік американська валюта подорожчає до 64 рублів. Такими є результати опитування Всеросійським центром досліджень.

Уже рік фактичний курс американської валюти знаходиться нижче 60 рублів, а суспільна свідомість наполегливо називає 63-65 рублів за долар, йдеться в матеріалах центру. «Таким чином, росіяни схильні вважати нинішній курс рубля трохи завищеним і чекають його ослаблення», — зазначає експерт Олег Чорнозуб.

Близько 58 відсотків опитаних громадян регулярно відстежують курс американської валюти, в той час як рік тому за курсом стежили лише 43 відсотки, а два роки тому — близько 50 відсотків респондентів.

Зберігають гроші в рублях близько 65 відсотків росіян, лише п'ять відсотків мають заощадження в доларах, ще чотири відсотки — в євро, в інших валютах — тільки один відсоток, показало опитування. Майже третина опитаних зізналася, що у них немає заощаджень, в 2015 і 2016 роках про їх відсутність заявляли 43 і 39 відсотків респондентів відповідно, в 2009 році — 66 відсотків.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?