Російський агресор готує пастку Україні

«Газпром» готує пастку – дискредитацію, буде звинувачувати Україну у ненадійному транзиті газу до Європи. Про це в ефірі телеканалу 112.ua заявив лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.
«Поведінка “Газпрому”, який відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, ставить під загрозу транзит газу до Європи. Не все так просто – це пастка  від російського агресора», — наголосив політик.
На переконання Наливайченка, аби уникнути звинувачень у ненадійному партнерстві, треба терміново працювати на випередження.
«Треба негайно запрошувати представників Європейської Комісії, які зафіксують ключові параметри транзиту газу з українського боку: тиск у “трубі”, кількість газу у сховищах та інші важливі параметри. Для того, щоб Україна не втрапила у пастку і нас не звинувачували у незаконному відборі газу і ненадійному партнерстві», — зазначив Наливайченко. 
Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив запит «Нафтогазу» щодо компенсації від російського «Газпрому» за непоставлений газ для транзиту. Російська компанія зобов'язана виплатити понад 4,6 мільярди доларів.
Російський «Газпром» розпочинає розірвання всіх раніше укладених з Україною контрактів. За його словами, мова йде, як про контакт на поставку газу українським споживачам, так і про договір на транзит газу до Європи.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?