Росія не має наміру виконувати рішення Міжнародного трибуналу

Міжнародний трибунал ООН з морського права виніс рішення, яким зобов'язав Росію звільнити три українських кораблі і 24 українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, і дозволити їм повернутися в Україну.

«Російська Федерація повинна негайно звільнити українські військові кораблі «Бердянськ»,"Нікополь" і «Яни Капу» і повернути їх Україні», — заявив суддя Джин-Хен Пайк.

Президент Володимир Зеленський назвав рішення трибуналу «шансом для початку переговорів РФ і України».

— Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб. Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців удома!, — написав Володимир Зеленський у Facebook.

Однак в Росії заявили, що інцидент в Керченській протоці не входить в юрисдикцію міжнародного арбітражу і що Конвенція ООН з морського права нібито не може бути задіяна при вирішенні цього спору.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?