Робота діалізного центру «Фрезеніус» — під загрозою!

— Були часи, коли ми виходили протестувати за збереження діалізного центру «Фрезеніус». Нам тоді вдавалося зберегти цей центр. Але зараз ситуація ще гірша. Жодних коштів на існування клініки, у тому числі і в міському бюджеті, не виділено, — наголосила 12 лютого в дискусійному клубі «Експертна думка» Олена Варнакова, голова Чернігівської профспілки підприємців.

Пацієнти клініки та профспілкова організація підприємців Чернігова обурені бездіяльністю влади щодо лікування пацієнтів, які страждають на ниркову недостатність.

Скриншот (13.02.2015 01-49-31)Олена Варнакова повідомила, що в діалізному центрі «Фрезеніус» отримують лікування близько 100 хворих з хронічною нирковою недостатністю (в т.ч. переселенці із зони АТО). Це тяжкохворі люди, які за відсутності своєчасного і кваліфікованого лікування, протягом 2 тижнів можуть просто померти.

Хворі та їхні родичі доведені до безвиході і готові на крайні заходи. З цією метою вони організовують 17 лютого у Києві, біля Кабінету Міністрів, акцію протесту, аби привернути увагу центральної влади до проблем, що виникли у Чернігові.

— Сто пацієнтів клініки залишені напризволяще. А рятувати людей і при чому терміново, треба, зазначила Олена Варнакова. — Якщо відсутні субвенції на цей напрямок із держбюджету, то ми запрошуємо представників обласної і міської влади долучитися до нашої акції і взяти участь у заходах біля Кабміну 17 лютого.

Скриншот (13.02.2015 01-49-11)Пацієнт клініки «Фрезеніус» Едуард Донець наголосив:

— Така ситуація продовжується з року в рік: як тільки настає місяць грудень – настають і проблеми щодо недофінансування роботи клініки… А якщо біда трапляється з кимось, то ніхто ж не дивіться на грошову суму, так і тут – держава повинна знайти можливість для лікування тих пацієнтів, що знаходяться в клініці. через відсутність фінансування ми не зможемо просто жити далі…

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?