Рейтинг очільників облдержадміністрацій коментує глава адміністрації

ЖурманНа регіональних Інтернет-порталах жвавого обговорюється всеукраїнський рейтинг очільників обласних державних адміністрацій, опублікований сайтом «Слово і діло». При його підготовці до уваги брався рівень відповідальності політиків, тобто кількість виконаних і невиконаних обіцянок.

Виконуючий обов’язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман посів у цьому рейтингу десяте місце. Не виконаними у минулому році, за інформацією першоджерела, залишились — оздоровити не менш як дві третини дітей Чернігівщини та 100 % дітей з числа незахищених категорій населення, а також викупити за бюджетні кошти путівки до закладів оздоровлення і відпочинку області. Подію коментує очільник Чернігівської облдержадміністрації Сергій ЖУРМАН:

— Я ознайомився з опублікованим рейтингом. Дякую експертам за проведену роботу. Однак хочу внести ясність щодо двох невиконаних обіцянок. Організація і забезпечення оздоровлення дітей Чернігівщини завжди було і буде пріоритетом для органів виконавчої влади. У 2014 році завдання з оздоровлення дітей області було перевиконано: оздоровчі та відпочинкові послуги було надано майже 66 тисячам дітей регіону. Це становить близько 75% від їх загальної кількості. Оздоровленням та відпочинком охоплено трохи більше за 99% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це завдання виконано не стовідсотково через 12 дітей, які не отримали послуги за особистими психологічними та фізичними показниками, — підкреслив очільник області, коментуючи опублікований рейтинг. В області вживалися і вживаються заходи щодо недопущення скорочення мережі дитячих закладів оздоровлення, їх перепрофілювання або використання не за призначенням. Влітку минулого року функціонували всі 26 закладів оздоровлення (23 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 3 санаторного типу) та 521 заклад відпочинку (506 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці і відпочинку, 1 наметове містечко та 1 літня оздоровча школа).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?