Работоргівця затримала на Чернігівщині поліція

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області припинив діяльність групи з транснаціональними зв’язками, яка протягом тривалого часу вербувала жінок для роботи в борделях ЄС.

Про це повідомили в поліції Чернігівської області.

Поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Чернігівській області здійснювали супроводження кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми).

В рамках даного кримінального провадження правоохоронці здійснювали документування злочинного угрупування, до якого увійшли громадяни України та ЄС.

Під час спроби переправки до ЄС групи жінок було затримано іноземця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. В подальшому буде вирішуватися питання щодо обрання міри запобіжного заходу всім учасникам групи.

Згідно із чинним законодавством, работоргівцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?