Питання пенсійного забезпечення обговорювали у Чернігові

ПенсіїПитання безбідної старості турбує кожного. Про те, якою має бути пенсія згідно нового законодавства, говорили сьогодні, 12 березня, на експертних зустрічах, ініційованих КМУ.

Експерти, представники Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду та громадськості розглянули проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення». До обговорення в онлайн-режимі долучилися 5 областей України.

Від Чернігівщини свої питання та пропозиції щодо заявленої теми запропонували представники головного Управління Пенсійного фонду України в області, структурних підрозділів ОДА та ветеранських організацій.

Зокрема, начальник Управління пенсійного забезпечення Любов Кисла акцентувала увагу на необхідності удосконалення системи індексикації відповідних виплат. Натомість, представники громадськості наполягають на адаптації розміру пенсії, а не її перерахунку. До того ж, вони висловлюють недовіру до системи накопичення.

Увагу було зосереджено і на необхідності стимулювання громадян заощаджувати на власну старість. Адже, на жаль, в країні працюючих громадян набагато менше, ніж пенсіонерів.

Проблемним питанням, що негативно впливає на пенсійну реформу в країні, залишається велика кількість організацій із зарплатами «в конвертах».

Підсумовуючи, заступник Міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко наголосив на важливості широкого обговорення законопроектів та відзначив соціальну активність громадськості усіх регіонів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?