Путін вважає, що російська ядерна зброя значно ефективніша американської

Обраний президент США Дональд Трамп не проти гонки озброєнь. Про це він заявив журналістам MSNBC під час позаефірної розмови, повідомляє CNBC.

Так Трамп пояснив свою позицію з приводу ядерної зброї країни. «Нехай буде гонка озброєнь. Ми перевершимо їх на кожному етапі і переживемо їх всіх», — сказав Трамп.

Для Президента Російської Федерації Володимира Путіна ці слова Трампа не стали несподіванкою — на недавній прес-конференції він заявив, що Росія змушена розвивати свої «ударні озброєння» з того моменту, як в 2001 році Америка в односторонньому порядку вийшла з договору про протиракетну оборону.

Президент країни-агресора вважає, що сьогодні російська ядерна тріада значно ефективніше американської системи ПРО, розміщеної в Європі.

Тим не менше, Дональд Трамп має намір «протягом якогось періоду часу» зберігати санкції щодо Росії, запроваджені адміністрацією Обами. 

Про це політик заявив 13 січня в інтерв’ю The Wall Street Journal.

При цьому Трамп не виключив, що може скасувати санкції, якщо РФ буде корисною в боротьбі з тероризмом і досягненні інших важливих для США цілей.

«Якщо ви ладите, і Росія дійсно допомагає нам, навіщо проти когось санкції, якщо цей хтось робить дійсно хороші речі», – сказав Трамп.

За словами політика, він готовий зустрітися з Путіним через якийсь час після того, як вступить на посаду президента.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?