Приватні підприємці намагалися загарбати гуртожиток

За принципової позиції прокуратури гуртожиток залишається у власності громади Чернігова, повідомляє видання Суспільний кореспондент, з посиланням на інформацію Чернігівської обласної прокуратури.

Господарський суд Чернігівської області погодився із доводами прокурора і ухвалив законне, обгрунтоване рішення про відмову в задоволенні скарги приватного підприємства щодо виконавчого рішення про передачу гуртожитку по проспекту Перемоги, 205 в місті Чернігові.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області ще в березні 2018 задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради та регіонального відділення ФДМУ по Чернігівській області до суб’єкта господарювання про зобов’язання передати у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова ½ частини гуртожитку державного житлового фонду з мережами електро- , тепло- , газо- , водопостачання та водовідведення, який був збудований за радянських часів за рахунок державних капітальних вкладень.

Перебування указаного гуртожитку у володінні та користуванні суб’єкта господарювання приватної форми власності суперечило інтересам територіальної громади м. Чернігова, а також вимогам законодавства України, негативно впливало на реалізацію житлових прав його мешканців, зокрема права на приватизацію житлових приміщень.

Не бажаючи позбавлятися приміщення гуртожитку, підприємство упродовж 2018—2021 років використало всі можливі процесуальні засоби, зокрема щодо апеляційного, касаційного оскарження рішення суду, звернення із заявою про перегляд справи за нововиявленими обставинами, які закінчилися не на його користь.

Рішення Господарського суду Чернігівської області виконано Центральним відділом ДВС у м. Чернігові Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, 01.07.2020 виконавче провадження закінчено.

Однак дії державного виконавця та його постанова про закінчення виконавчого провадження були підприємством оскаржені до Господарського суду Чернігівської області.

За результатами розгляду справи суд погодився із доводами прокурора, представників міської ради та органу ДВС, ухваливши законне та обгрунтоване рішення про відмову в задоволенні скарги.

Гуртожиток залишається у комунальній власності, житлові права його мешканців захищено. 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?