Природне водне джерело «Новий міст» відкрито на Коропщині

На початку серпня 2017 року біля села Радичів Коропського району на Чернігівщині відбулось урочисте відкриття природного водного джерела «Новий міст».

Відродження та упорядкування джерела здійснили працівники Сосницького міжрайонного управління водного господарства Деснянського БУВР за фінансової підтримки Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації. Розчистили саме джерело та територію, встановили дубовий зруб, зробили альтанку, пішохідний мостик та огорожу, встановили водоохоронний знак.

водне джерело-Новий міст2На урочисте відкриття були запрошені жителі місцевих сіл, представники Чернігівської облдержадміністрації, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Коропського району, представники громадськості. Обряд освячення джерела провів настоятель місцевого храму отець Іоанн, після чого відбувся урочистий мітінг. Виступаючі висловлювали подяку екологам та водогосподарникам, завдяки яким джерело було відновлено.

водне джерело-Новий міст3Від Деснянського басейнового управління водних ресурсів на відкритті джерела був присутній в.о. начальника управління В.Потапенко, який у своєму виступі розповів про роботу Деснянського БУВР з відродження природних водних джерел, закликав присутніх бережно ставитись до водних ресурсів.

На закінчення свята виступили учні місцевої школи та працівники місцевого будинку культури.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?