Прикордоннику «впаяли» штраф у 24650 грн за корупцію

Апеляційним судом залишено в силі вирок стосовно керівника структурного підрозділу прикордонної служби, якого засуджено за вчинення корупційного злочину.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу керівника структурного підрозділу прикордонної служби «Добрянка» на вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким його визнано винуватим у вчиненні корупційного злочину, призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 24650 грн та позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на три роки.

Прокурором у суді доведено, що посадовець отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 6750 гривень за сприяння у безперешкодному переміщенні через державний кордон тютюнових виробів.

Після незаконного ввезення на територію України тютюнових виробів, виготовлених у Республіці Білорусь, у кількості 450 блоків, прикордонник був затриманий працівниками СБУ при безпосередній передачі суми хабара.

У суді обвинувачений просив скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Проте, врахувавши позицію прокурора, у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого судом відмовлено.

Вирок Деснянського районного суду набрав законної сили.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?