Прикордонник відмовився від китайського хабара

Надвечір 10 серпня 2020 року в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі» (Чернігівська область) громадянин Китаю здійснив спробу підкупу прикордонника запропонувавши 300 доларів США за невстановлення додатку «ДіЙ Вдома».

Це вже другий за добу випадок, коди громадяни хабарницьким шляхом намагалися порушити правила в’їзду в Україну та санітарно–карантинні вимоги.

Нагадаю, вчора вранці в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Сеньківка» громадянин України, намагаючись «вирішити» питання, щоб не встановлювати собі і дружині мобільного додатку «ДіЙ Вдома», здійснив спробу підкупу та дати хабар у розмірі 400 гривень і 1000 російських рублів.

В обох випадках прикордонники від хабарів відмовились, натомість проінформували співробітників Нацполіції, щодо можливих ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

В контексті. За останню добу мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції «ДіЙ Вдома» встановлено 277 особам. Національній поліції передано інформацію щодо 12 осіб, які відмовились від встановлення мобільного додатку.

Галина Шеховцова, майор прикордонної служби

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?