Провідні країни світу назвали Росію агресором!

Незважаючи на те, що Росія 12 лютого ініціювала скликано засідання Ради безпеки ООН, провідні країни світу справедливо назвали Росію в тій чи іншій мірі агресором.

Росія, яка мала намір надати змістовний сенс Мінським домовленостям (засідання скликано з нагоди четвертої річниці підписання Мінських угод), виявилася за межею підтримки.

Французький представник прямо таки назвав Росію агресором, а Україну жертвою агресії цієї країни. «Тут, у цій залі, знаходяться представники країни агресора та її жертва», — підкреслив дипломат.

Англійський представник акцентував увагу на тому, що Росія всіляко намагається підірвати Україну на всіх напрямках. Російська агресія не обмежується Кримом і Донеччиною ... Росія відмовляється підтримувати миротворчу місію під егідою ООН.

«Через незаконні вибори в листопаді минулого року в так званих ДНР-ЛНР Росія використовує свій вплив у регіонах, і розпалюючи конфлікт, порушує мінські угоди", — зазначив англієць.

Великобританія виступає проти анексії Криму Росією. «Закликаємо Росію звільнити політв'язнів... Російська Федерація не допускає миротворчу місію до Криму та Донбасу. Що ж боїться показувати нам Росія в Чорному морі? У порушення норм Морської конвенції затримали українських військовослужбовців... Росія підриває економічні підвалини України... Росія порушує світовий порядок, захоплюючи українські корабалі ... Ми проти ворожих дій Росії...».

Представник Бельгії також закликав Росію припинити підживлення дій сепаратистів. «Ми глибоко стурбовані російською позицією, присутністю важкої військової техніки на Донбасі ... Бельгія висловлює стурбованість за проведення виборів на Донбасі, а також кризою, яка виникла в цьому регіоні».

«Слухаючи Василя Небензю (постійного представника РФ — ред.) , у мене прямо склалося враження, що це Україна напала на Росію, а не Росія на Україну", — відреагував на виступ російського представника німецький дипломат на засіданні Радбезу ООН.

У свою чергу, представники країн ЄС опублікували спільну заяву на екстреному засіданні Ради безпеки ООН.

Зокрема, п'ять країн Євросоюзу, що входять в Радбез ООН (Великобританія, Франція, Німеччина, Бельгія і Польща) звинуватили Росію в підживленні українського питання.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?