Прощавай, Ґугл плюс!

Ґуґл+ з квітня 2019 року припиняє свою роботу. 
Звісно, Ґуґл+ не йшов у порівняння з Фейсбуком. Тому що, зростання читачів та друзів на Фейсбуці через певні алгоритми та можливості програми здійснювалося набагато більшими темпами, ніж на Ґуґлі+. Але неперевершеною перевагою соцмережі Ґуґл+ над Фейсбуком було три пункти, які мені надзвичайно подобалися:

1.Ґуґл+ не видаляв ніяких публікацій зі сторінки автора, ні про «фашизми-антисемітизми», ні будь-що, за які Фейсбук карав місячним блокуванням і знищував твою Ідеологію із соцмережі.

2.Ґуґл+ не мав функції обопільної згоди на приятелювання, як то встановив Фейсбук. На Ґуґлі+ такого поняття як Ґуґл-дружба просто не було. Підписуйся на кого хочеш, та й читай — така була політика у Ґуґла+.

3.Усі статті, увесь потік дописів на Ґуґлі+ було відкрито всім (якщо автор публікував «для всіх», але існувала й опція «тільки для мене», тобто допис був прихований, можна було вести навіть таємного, тільки для себе, щоденника свого життя). Це означає, що всі статті індексувалися у Ґуґл-пошуці, їх можна було вільно знайти в Інтернеті, а також можна було переглянути геть усі відкриті всесвітові (опція «для всіх») публікації автора, прокрутити без реєстрації на Ґуґлі всю авторську стіну за всі роки . А у Фейсбуці це неможливо. Хоча за посиланням на Фейсбук-статтю її можливо прочитати, все ж для перегляду всього життєпису фейсбуківця потрібно реєструвати свою Фейсбук-обліковку.

Андрій ЯКИМЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?