Прокуратура висунула підозру у злочині керівнику ДП «Чернігівторф»

Керівнику державного підприємства «Чернігівторф» Юрію Бондаренку повідомлено про підозру. Йому інкримінують незаконне видобування торфу. Таку інформацію розповсюдила сьогодні Чернігівська обласна прокуратура.

Чернігівська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво щодо розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення — торфу (ч. 2 ст. 240 КК України).
Прокуратура зазначає, що відповідними службами встановлено — у період з березня 2017 року по серпень 2018 року підприємство Чернігівської області здійснило незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – 70,5 тисяч тонн торфу за відсутності спеціального дозволу на користування надрами та правових підстав користування земельною ділянкою.
За вказаний період незаконно видобуто торфу на суму понад 19 млн грн.
12.03.2021 керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України. Досудове розслідування триває.

Коментар

Цікавою є позиція журналіста Віталія Назаренка, який постійно викриває тих, хто дійсно зловживає владою або своїми діями шкодить державним інтересам. 

Сьогодні Чернігівська обласна прокуратура поширила інформацію про вручення підозру керівнику ДП «Чернігівторф» Юрію Бондаренку. Дуже дивно, що інформацію поширює обласна прокуратура, хоча вручали підозру київські силовики (поліцейські, прокурори і есбеушники!!!). Саме ті, що в кількості двох десятків стрибали влітку по полях Смолина у пошуках нелегального торфу, який так і не знайшли.
Звісно, все це зроблено на замовлення груп впливу в Мінвугіллі та кураторів з Російської федерації (вуха якої стирчать за руйнацією вітчизняної торфогалузі). Спочатку шукали розкрадання — не знайшли, потім вчепились за землю. Мовляв, немає чого копати і забезпечувати безперебійну роботу підприємства! Так от: підприємство копало торф за дозволом облради (до 2 метрів). Так копали всі торфозаводи України, деякі копають і нині, бо ліцензію «вибити» на той час було проблемно. А що робити? Не працювати? Закон дозволяє і ця лазейка стала виходом для заводів. Разом із тим, саме «Чернігівторф» у 2018 році був першим в Україні, хто отримав ліцензію на видобуток! Земля теж оформлена і належить Гончарівській територіальній громаді. Звісно, справа не вартує ламаного гроша і розвалиться в суді, але у замовників інше завдання — відсторонення від посади Юрія Бондаренка та приведення на посаду людини, яка вчинить всі необхідні дії для знищення торфозаводів.
Цікаво, чому прокуратура не висловила підозри ставленику міністерства пану Петру Слуценку, який за рік перебування на посаді завдав збитків торфозаводам на 5 мільйонів гривень?!!! Може тому, що у Слуценка кум — в Генпрокуратурі? Тут торф копали, не вкрали жодного кілограма, платили податки, шукали ринки збуту, як могли утримували вщент застаріле підприємство на плаву, а Слуценко наростив боргів стільки, скільки не наростив жоден із його попередників — і нічого!!!
Чому за завдані збитки державному підприємству до суду подає керівник, а не прокуратура? Чи 5 мільйонів це не гроші?
Вся ця Санта Барбара аж ніяк не красить прокуратуру, яка й надалі, на жаль, продовжує виконувати заказухи. Тому у вівторок відбудеться прес-конференція директорів заводів, директора «Чернігівторфу» та голови профільної профспілки, де будуть надані всі докази і озвучені прізвища замовників. Звісно, туди запросять і нашу владу. Побачимо що вона скаже! Невже керівництво ОДА та обласної прокуратури не розуміє, що їх сьогодні банально підставили?
Віталій Назаренко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?