Прокуратура у діях посадовців вбачає протиправність

vovk1
Павло Вовк

Прокуратурою доведено в суді наявність підстав для обрання начальнику юридичного відділу Чернігівської міської ради Павлу Вовку, який своїми діями перешкоджав мирному волевиявленню громадян, запобіжного заходу та відсторонення його від посади на час розслідування.  

Прокуратура довела в суді наявність підстав для застосування особистого зобов’язання та для відсторонення від посади керівника юридичного відділу міськради Павла Вовка, підозрюваного в незаконному перешкоджанні мирним акціям протесту.

У п’ятницю, 6 березня, Новозаводський районний суд м. Чернігова, підтримав клопотання прокурора і виніс відповідну ухвалу.

Слідчим відділом прокуратури Чернігівської області суттєво активізовано досудове розслідування кримінального провадження щодо незаконного перешкоджання мирним заходам.

Як повідомляє прокуратура, нині проводяться слідчі дії, спрямовані на викриття причетності до організації, а також проведення такого перешкоджання високопосадовців органів державної влади і правоохоронних органів.

На думку прокуратури, 23 листопада 2013 року начальник юридичного відділу Чернігівської міської ради Павло Вовк діяв незаконно, всупереч вимогам ст. 39 Конституції України, ст. 8 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», навмисно використовував службове становище з метою перешкодити громадянам у реалізації їх прав на мирні зібрання та з метою сприяння колишньому Президенту України Віктору Януковичу в узурпації влади в державі. Посадовець, як стверджує прокуратура, добре знав, що відсутня будь-яка небезпека порушення громадського порядку, загроза виникнення заворушень і заподіяння шкоди здоров'ю, правам і інтересам громадян при проведенні мирного зібрання (акції) «Я вибираю ЄС». Прокуратура вважає, що він підготував, підписав і направив для розгляду в Чернігівський окружний адміністративний суд позовну заяву від 23.11.2013 за № 931/13 з вимогою заборонити Чернігівській обласній організації політичної партії «Демократичний Альянс» та іншим суб'єктам (фізичним або юридичним особам, громадським об'єднанням і політичним партіям, у тому числі зі статусом юридичної особи) проводити мирні масові зібрання (пікетування, хода, демонстрація, мітинг і т.д.), встановлювати малі архітектурні форми (кіоски, навіси, в тому числі тимчасові та пересувні), використовувати звуковідтворюючу апаратуру з 23 листопада 2013 року по 7 січня 2014 на Червоній Площі м. Чернігова та прилеглих вулицях: Шевченка, Магістрацькій, Гетьмана Полуботка та проспекту Миру.

Адвокат Андрій Душин, коментуючи дане провадження, заявив, що його підзахисного ­Павла Вовка, якого підозрюють у протиправних діях, не можуть притягувати до кримінальної відповідальності за те, що він лише звернувся до суду, адже це, за твердженням адвоката, не може розцінюватися, як кримінально-карані діяння. На думку Андрія Душина, Павло Вовк діяв у рамках своїх посадових обов'язків і не вчиняв будь-яких рішень протизаконного характеру. «Він діяв як законослухняний громадянин, який звернувся до суду,  − зазначив адвокат, − а тому не може бути притягнутий до будь-якої відповідальності».

Про результати подальшого розслідування прокуратура обіцяє проінформувати громадськість.

Сергій ВІТЕР

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?