Прокуратура спростовує інформацію, яка розміщена у Фейсбук

Спростування інформації, розміщеної Олесею Куйдіною 27 вересня 2019 року у мережі «Facebook» в групі «Підслухано Бахмач».

На своїй сторінці у загальнодоступній соціальній мережі «Facebook» Олеся Куйдіна 27 вересня 2019 року поширила інформацію щодо тяганини у кримінальному провадженні за фактом привласнення листоношею грошових коштів, призначених для сплати за спожиту електроенергію, з вини Бахмацької місцевої прокуратури. Зокрема, в інформації містяться некоректні висловлювання «Ви дармоїди! Навіщо Ви потрібні громадянам Бахмацького району. У вас там повна і цілковита бездіяльність…».

Зазначений пост негативно впливає на ділову репутацію органів прокуратури в цілому, оскільки на підґрунті даної інформації у читачів складається хибне уявлення про діяльність відомства.

Тим паче, що розповсюджена інформація є викривленою та ґрунтується на власних інтерпретаціях подій.

З огляду на вказане, керівником Бахмацької місцевої прокуратури проведено оперативну нараду, на якій заслухано стан досудового розслідування згаданого кримінального провадження та надано оцінку законності дій процесуального прокурора.

Задля висвітлення об’єктивного стану розслідування кримінального провадження, прокурором надано дозвіл на розголошення деяких його відомостей.

Так, 24.07.2019 слідчим відділом Бахмацького ВП ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення грошових коштів, призначених для передплати періодичних видань, листоношею (ч. 1 ст. 191 КК України). За аналогічними фактами (привласнення коштів за передплату періодичних видань, а також коштів за спожиту електроенергію) у період з 22.08.2019 по 06.09.2019 розпочато ряд інших кримінальних проваджень, які об’єднано з первинним. На даний час зазначене провадження налічує 19 епізодів злочинної діяльності.

У ході розслідування листоноша, на яку вказують потерпілі, своєї вини у інкримінованих кримінальних правопорушеннях не визнала, пояснюючи тим, що всі грошові кошти передавала начальнику пересувного відділення поштового зв’язку.

Відтак, з метою з’ясування усіх обставин справи у провадженні триває проведення ряду додаткових слідчих дій згідно вказівок, наданих прокурором.

Крім того, з метою якнайшвидшого завершення досудового розслідування процесуальним керівником особисто допитано ключових свідків у кримінальному провадженні.

Таким чином, поширена Олесею Куйдіною інформація не відповідає дійсності.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 Закону України «Про інформацію», якщо особа вважає, що оціночні судження та думки принижують її ділову репутацію, вона

має право на власне тлумачення справи у тому самому засобі масової інформації з метою обґрунтування безпідставності поширених суджень.

Враховуючи викладене, пропонуємо Олесі Куйдіній розмістити позицію прокуратури на власній сторінці у соціальній мережі «Facebook».

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Прокуратура спростовує інформацію, яка розміщена у Фейсбук”

  1. Мостьол

    Згоден, з фейсбуком треба обережніше. Навіть треба знати як анулювати доступ сторонніх додатків до фейсбук

Не бажаєте прокоментувати?