Прокуратура повертає землю громадам

Апеляційним судом підтверджено позицію прокурора щодо незаконності передачі в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 28 га вартістю 500 тис. грн.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

Апеляційний суд Чернігівської області погодився із позицією прокуратури та відмовив у задоволені скарги суб’єкта господарювання про визнання наказу Головного управління Держгеокадастру у області «Про затвердження технічної документації із землеустрою та передачі в оренду земельної ділянки» та договору оренди земельної ділянки недійсними.

Як встановлено, у 2015 році на території Піддубівської сільської ради Прилуцького району громадянин, з порушенням Закону України «Про фермерське господарство» отримав в оренду земельну ділянку, для ведення фермерського господарства, площею 28 га вартістю близько 500 тис. грн строком на 20 років.

Однак, отримання у користування земельної ділянки відбулося у порушення законодавства, а саме без проведення земельних торгів, що призвело до неефективного використання землі.

Відтак, за принципової позиції органів прокуратури територіальній громаді повернуто земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?