Прокуратура не погоджується з розміром «відкупних» хабарниками

Хабар_Обрано запобіжні заходи викритим при одержанні хабарів голові РДА та міліціонеру. Прокуратура оскаржуватиме розміри застави, повідомили редакцію sknews.net в прес-центрі цього відомства. 

За клопотаннями прокуратури Чернігівської області 13 серпня Новозаводський районний суд м. Чернігова обрав запобіжні заходи підозрюваним на час досудового розслідування у двох резонансних кримінальних провадженнях.

Голові однієї з  райдержадміністрацій області, викритому 11 серпня при одержанні 45 тис грн неправомірної вигоди, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 80 тис грн.

Затриманому того ж дня майору міліції, який підозрюється у вимаганні та одержанні від учасника ДТП неправомірної вигоди в сумі 6 тис грн, той же суд вчора обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 25 тис грн.

Прокуратура, враховуючи ступінь суспільної небезпеки скоєного і статус підозрюваних, не згодна з визначеними судом розмірами застав (пропонувалося 300 тис грн та 100 тис грн відповідно). У зв’язку з цим готуються апеляції на ухвали суду в цій частині.

Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях здійснює слідчий відділ прокуратури Чернігівської області.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?