Проект «Повноцінне життя!» підбиває підсумки

Запрошуємо представників ЗМІ на підсумкову зустріч з учасниками та фахівцями проекту «Повноцінне життя!», що тривав в Чернігові з жовтня минулого року на базі Чернігівської обласної благодійної організації «Аратта».

Зустріч відбудеться в четвер, 26 жовтня, о 15.00, в офісі «Аратти» за адресою: вул. Станіславського, 40 (це район 5-ти кутів, в глибині мікрорайону за ФОКом). 

Нагадаємо, що в рамках проекту «Повноцінне життя!» в нашому обласному центрі діяв Центр реабілітаційних послуг, де молоді чернігівці з особливим потребами проходили соціальну адаптацію та реабілітацію, займалися фізкультурно-оздоровчими вправами, відвідували групи денного перебування з майстернями арт-терапії та психологічними консультаціями, тренінгами. В рамках проекту проходили також заняття Театру Реабілітації «Дивосад». З учасниками проекту працювали лікар-реабілітолог, психолог, соціальний працівник і соціальний робітник. 

Ми намагалися залучити молодих людей з інвалідністю, котрі мало задіяні в суспільстві, засиділися вдома, але мають потребу в спілкуванні, в самореалізації, — розповідає голова правління ЧОБО «Аратта» та автор проекту Вікторія Філатова. — Ми зібрали їх для того, аби показати, які вони класні, талановиті, і щоб ці таланти відкрилися, щоб суспільство не тільки допомагало людям з особливим потребами й людям з інвалідністю, а щоб вони також мали змогу робити внесок у розвиток суспільства. 

Яких же успіхів досягли учасники проекту? Чим він був важливий для них самих та їхніх батьків? Чого навчив волонтерів «Аратти»? Чи буде продовжений? Отримайте відповіді на зустрічі 26 жовтня о 15.00 в нашому офісі!

До відома: проект «Повноцінне життя!» підтримав Європейський Союз у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян-Грузія. В Центрі реабілітаційних послуг працювали групи денного перебування людей з особливими потребами, де вони отримували харчування, допомогу в самообслуговуванні, а головне – спілкування та змістовне дозвілля. Таким чином «Аратта» сприяє позитивним змінам у житті людей з особливими потребами.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?