Проблеми оподаткування лісових земель обговорили на Чернігівщині

Днями голови громад півночі Чернігівщини провели нараду з питань оподаткування лісових земель на базі регіонального відділення Асоціації міст України.

15.08.2018 набули чинності зміни до Податкового кодексу України, передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» від 10.07.2018 № 2497VII. Зокрема була внесена поправкащо передбачає земельний податок на всі лісові землі України", - зміни вносяться до пункту 273.1 статті 273 Податкового кодексу України

У зв'язку з цим голови громад, консультанти АМУ та представники обласного управління лісового та мисливського господарства радились з приводу рішень місцевих рад щодо ставок цього податку. Долучився до роботи і Директор департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко.

Після тривалих обговорень учасники запропонували розглянути ставку податку з лісових земель на 2018 рік у розмірі 0,1 %. Міські голови хоча й розуміють, що даний розмір є певним чином пільговим, але з іншого боку враховано стан підприємств лісової галузі та їх реальну здатність сплачувати цей податок. У будь-якому випадку рішення прийматимуть відповідні міські та селищні ради і очевидно, що обговорення будуть жвавими і непростими.

Учасники наради дійшли згоди з представниками лісової галузі продовжити консультації з цього питання з метою прийняття виважених і економічно обґрунтованих рішень. Зі свого боку департамент фінансів та консультанти РВ АМУ пообіцяли і надалі продовжити оперативні консультації для ОТГ з питань встановлення місцевих податків

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?