Про «золотий» унітаз в ОСББ

Правовий центр Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» виграв справу «золотого унітазу» в керівництва об’єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку «Славутич-89» по проспекту Миру, 89 в Чернігові.

Про це повідомила нашому виданню лідер Руху В. Наливайченка «Справедливість» у Чернігівській області Оксана Голубова.

«Деснянський суд Чернігова сьогодні ухвалив рішення на користь пенсіонерки, матері бійця АТО, Ольги Федорівни Любенко, якій ремонтники ОСББ розбили стіну 2 роки тому під час робіт у помешканні та й залишили. А тепер знову вимагають доступу до помешкання без зобов’язань замінити унітаз, якщо розламають», – пояснила вона.

Голубова додала, що пенсіонерка звернулася до правового центру «Справедливості» і попросила захисту від керівництва ОСББ, яке подало на неї до суду – допустити в квартиру для ремонту водо-каналізаційної системи та стягнути на користь голови ОСББ моральних збитків у сумі 50 тисяч гривень.

spravedlyvist-nalyvajchenko-2Під час судового засідання з’ясувалося, що пенсіонерка не проти допустити ремонтників до квартири за умови, що керівництво ОСББ напише розписку та гарантує відновлення унітазу в разі пошкодження його ремонтниками.

Одтак виявилося, що сума витрат на адвоката і судове мито, вже в кілька разів перевищують вартість унітаза. Тобто варіант простого, мирного, несудового рішення з розпискою в разі поломки, керівництво ОСББ не влаштовував. В результаті – унітаз може стати «золотим».

spravedlyvist-nalyvajchenko-1Команда Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» не тільки подала заперечення і представляла інтереси пенсіонерки на судових засіданнях, а й планує завітати до мешканців будинку, які об’єднані в ОСББ і розповісти їм про ефективне і раціональне управління будинком.

Володимир БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?