Про завдання Генштабу Збройних сил України говорили у Чернігові

Про підсумки діяльності військкоматів області у 2016 році та цьогорічні завдання говорили із представниками ЗМІ обласний військовий комісар Олександр Криворучко та його заступник Вадим Лільчицький 24 січня.

Під час прес-брифінгу воєнком повідомив журналістам, що протягом минулого року районні та міські військкомати призвали та направили на навчальні збори до 5 військових частин 587 резервістів. На 2017 рік планується 270 осіб до 6 частин.

За контрактом у 2016 році прийняли на службу 163 офіцерів запасу, в планах на перший квартал цього року – залучення ще 130 чоловік.

Весною минулого року планове завдання обласного військового комісаріату по призову на строкову військову службу виконано на 86%, а восени – стовідсотково.

Як повідомив Олександр Криворучко, гарною практикою в місцевих комісаріатах є залучення психологів та інших спеціалістів, а також представників громадських організацій при відборі юнаків на строкову та контрактну службу. Завдяки такій співпраці відсіюються близько 10% осіб з різними девіаціями.

Одним з ключових завдань на 2017 рік вбачаємо відпрацювання механізму взаємодії військових комісаріатів з новоствореними територіальними громадами, – зазначив військовий комісар.

Він також наголосив, що особи, які ухиляються від проходження строкової військової служби, підлягають адміністративній відповідальності у вигляду штрафу, а також кримінальній – строком до 2-х років позбавлення волі. Так, минулого року проти трьох осіб порушено кримінальні справи.

Зауважив полковник і про військову службу за контрактом – загальний план з відбору на 2016 рік виконали на 83%, підписавши контракт з 1797 особами. У першому кварталі 2017 року планується заключити ще 310 контрактів відповідно до завдання Генерального штабу Збройних сил України.

Олександр Криворучко зазначив, що до цього часу не розроблено правовий механізм залучення до військової служби осіб, які пройшли навчання на військових кафедрах. Проте це питання має вирішитися цього року.

Говорив воєнком і про соціальну підтримку учасників бойових дій, у тому числі бійців АТО. Відтепер безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, а й з будь-яких інших.

Особливу увагу військовий комісар приділив питанню організації територіальної оборони області на 2017 рік. За його словами, необхідно організувати більше практичних навчань та тренувань.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?