Про якість артезіанської води розповіли у Чернігові

Вода у Чернігові за своїми характеристиками майже ідеальна. Про це та про історію виникнення водопровідних мереж у місті розповів Ігор Грищенко, фахівець зі зв’язків із громадськістю КП «Чернігівводоканал».

У тому, що вода смачна, переконалися і журналісти. А воду тут дістають аж з глибини 700 метрів. До того ж вона не обробляється жодними реагентами і тому корисна для людини. Питна вода відповідає встановленим нормативам.

Ігор Грищенко навіть поділився секретом: в недалекій перспективі Чернігівський водоканал може виробляти та реалізувати мінеральну воду, адже вона дуже насичена мінеральними природними речовинами. Саме через надмірну мінералізацію її не подають споживачам по водогону, а розбавляють у спеціальних величезних ємкісних резервуарах з цією водою, яка добута з іншого джерела, і де вона не має такої мінералізації.

Ігор Грищенко акценутвав увагу на тому, що Чернігівським водоканалом залучено 23 млн дол. США кредитних коштів Світового банку. Виділені кошти були направлені на такі заходи: замінено аварійні ділянки водопровідних та каналізаційних мереж, насосне обладнання на артезіанських свердловинах та в каналізаційних насосних станціях, проведено реконструкцію системи каналізації та каналізаційного колектора, придбана сучасна спеціалізована техніка.

За результатами впроваджених заходів скорочення втрат води становило  з 27% до 21%, споживання електроенергії ─ майже на 35 %.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?