Про трагічні випадки, які спричинили тяжкі наслідки, розповів фахівець

Про нещасні випадки на виробництві в Чернігівській області розповів фахівець відділу профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

18 лютого в цеху технічної крейди ПрАТ «Новгород-Сіверський завод будівельних матеріалів» працівник зазнав тяжкої травми — відкритий перелом лівої плечової кістки з рвано-скальпованими ранами лівого передпліччя та множинними дрібними скальпованими ранами обох кистей з відривом нігтьових пластин I-II-III пальців.

Чоловік, під час обслуговування транспортерної стрічки, яка подає крейду до сушильного барабану, намагався видалити прилиплу крейду до приводного барабану, не вимкнувши останній. Ліва рука працівника потрапила між приводним барабаном і стрічкою транспортера. Наразі потерпілий перебуває на стаціонарному лікуванні.

Привертаємо увагу керівників підприємств та роботодавців, що з початку року в області зареєстровано, крім вищезазначеного, ще кілька нещасних випадків на виробництві, які пов’язані з порушеннями при обслуговуванні механізмів, що обертаються.

Так, нещодавно:

— верстатник ТОВ «Слав Форест», не зупинив обладнання, почав його обслуговувати, результат — відкритий багатоуламковий перелом кисті та пошкодження сухожилків розгиначів;

— токар «Техно-Т» від контакту із заготовкою, в процесі обробки отримав закриту черепно-мозкову травму;

— на підприємстві «НіжинХліб» машиністка тістообробних машин в хлібобулочному цеху при виконанні робіт по зачищенню залишків тіста в тістоподільнику просунула руки в патрубок шнеку. Потерпілій ампутовано кисть руки.

В даний час по всім випадках проводиться розслідування і остаточні причини будуть встановлені після його завершення, але попередньо можна говорити, що всі вони сталися в результаті порушень правил охорони праці та відсутності дієвого контролю з боку відповідальних керівників за навчанням працівників, організацією виробничого процесу та дій підлеглих в робочий час. Бережіть себе і оточуючих. Дбайте про своїх працівників.

Микола Манжула, відділ профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?