Про реформи, оновлення та плани йшлося на зустрічі юристів з журналістами

У 2016 році Міністерством юстиції України виконано усі заплановані заходи щодо завершення розпочатих у минулих роках ініціатив та запуску нових реформ.

Про це 17 січня йшлося під час прес-конференції керівництва Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, Академії державної пенітенціарної служби та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції Олега Трейтяка реалізація низки проектів, ініційованих Мін’юстом у попередніх роках, направлена, насамперед, на спрощення життя українців.

Представників місцевих ЗМІ поінформовано про пілотні проекти Мін’юсту у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, що відзначились своєю ефективністю. Це й можливість здійснити реєстрацію народження дитини безпосередньо у пологових будинках, одночасно подавши заяву на реєстрацію місця проживання дитини; одружитися за одну добу (до речі, скоро ця послуга буде доступна і в Чернігові); подати документи для проставлення апостиля, не витрачаючи час на поїздки до Києва.

Йшлося також і про роботу з покращення бізнес-клімату в країні, відмови від повноважень у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, удосконалення системи надання безоплатної правової допомоги населенню, функціонування он-лайн сервісів Міністерства юстиції, реформування системи примусового виконання рішень та реформування пенітенціарної системи, оновлення кадрового потенціалу органів юстиції.

Реформи, розпочаті Мін’юстом у 2016 році, будуть продовжені і у цьому році.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?