Перспективи і виклики обговорили на освітянському форумі

У Чернігові відбувся Перший інноваційний освітній форум «НУШ – перспективи і виклики».

Захід проходив на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» ім.Т.Г.Шевченка і зібрав 400 педагогів та науковців з усіх областей України.

Цю креативну платформу для професійного спілкування започаткували самі освітяни — учасниця ТОП-20 найкращих учителів України минулого року за версією премії Global Teacher Prize Ukraine, вчителька математики та інформатики Чернігівської школи №2 Оксана Коваленко та старший викладач Національного університету «Чернігівський колегіум», депутат Чернігівської міської ради Наталія Хольченкова.

Під час інноваційного освітнього форуму діяли актуальна дискусійна панель, майстер-класи, тренінги та творчі майстерні відомих вітчизняних педагогів, авторів шкільних підручників, вчителів-новаторів.

У чому секрет креативного педагога? Як вчителю залишатися позитивним при значних професійних навантаженнях? Чим допомагають мобільні додатки в навчальному процесі? Як розвивати науковий світогляд в учнів початкової школи? Освіта по-фінські: яка вона? – ці та інші теми були в полі уваги учасників заходу.

Також в його програмі відбулася презентація Всеукраїнських проектів Міністерства освіти і науки України, педагоги обговорили зміни в сучасному освітньому законодавстві.

«Масштабність, авторитетне представництво, ексклюзив презентованих педагогічних розробок стали візитівкою форуму, — зазначив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, — Чернігів є прогресивним освітянським містом, де започатковані галузеві інновації, а цей захід став ще однією яскравою подією, яка зуміла об’єднати вчителів і науковців, що прагнуть сучасних змін в освіті, готові ділитися своїм досвідом і вести за собою інших".

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?