Про історичні проекти — в чернігівській газеті «Світ-інфо»

Вийшов друком 201-й номер обласної газети «Світ-інфо» за 17 червня, яку понад 9 років видає в Чернігові її засновник і редактор журналіст Петро Антоненко.

В публікації «Від Порошенка до Татарова. Що відбувається з найгучнішими «посадками» часів Зеленського» йдеться про нескінченну «боротьбу з корупцією, яка пронизала всі пори суспільства.

Розвінчання тоталітарних режимів комуністичного СРСР і нацистської Німеччини – тема публікацій «Селян до Сибіру на каторгу, а їх майно розікрали» та «Як Гітлер став німцем». Притому в обох режимів було так багато спільного.

Понад 5 років триває просвітницький проєкт «Батурин – гетьманська столиця» газети і Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». У газеті вже надруковано понад 200 публікацій наукових співробітників заповідника, в номері – їх чергові статті: «Посуд гетьманського двору», «Діяльність архітектора Андрія Білогруда», «Дослідження сакральних пам`яток у XX столітті».

Також цікаві історико-краєзнавчі статті Володимира Сапона, Сергія Бутка, Сергія Горобця. У номері також – літературно-мистецька сторінка, події в області, Україні і світі, спорт, гумор, у світі цікавого, корисні поради.

Газету можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Продовжується передплата на газету «Світ-інфо» на 2021 рік, у тому числі на друге півріччя року. Її ведуть всі поштові відділення і листоноші області.

Читати газету можна тут: Світ-інфо,№ 201

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?