Президент України: «Нікому не вдасться здолати Україну!»

«Для мене як Президента і Верховного Головнокомандувача почесно, важливо і приємно сьогодні, у День Збройних Сил, бути разом з вами – елітою українського війська, мужніми і сильними воїнами», — звернувся Президент Петро Порошенко до військових десантників під час робочої поїздки на Житомирщину.

Глава держави привітав військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та побажав їм та їхнім сім’ям міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та нових успіхів і перемог на благо нашої країни.

«Я тут, щоб вкотре подякувати вам за самовіддане ратне служіння Вітчизні. Силою та волею, хоробрістю та мужністю, відданістю Україні аж до самопожертви позначений ваш бойовий шлях упродовж чотирьох з надлишком років російської агресії проти нашої держави», — сказав він.

Президент додав: «Не на бенкетах і у концертних залах, не на урочистих прийомах ви звикли зустрічати це свято. А в окопах на передовій, у навчаннях на полігонах, у постійному вишколі і тренуваннях».

«Вдивляючись у ваші загартовані, мужні обличчя, дорогі мої побратими, ще раз і ще раз переконуюся: нікому не вдасться здолати Україну. Ми готові зі зброєю в руках захищати власну землю, боротися за кожен її клаптик, і нікому її віддавати не збираємось», — також сказав Верховний Головнокомандувач.

За його словами, вже перший тиждень дії воєнного стану показав, наскільки це було своєчасне і правильне рішення. «Воно дає нам можливість ще більше нарощувати бойову спроможність підрозділів Збройних Сил, укріплювати нашу оборону, перевіряти резерви, здійснювати передислокацію», — підкреслив Президент.

Він зауважив, що збори резервістів, які тривають у ці дні в областях, у яких діє правовий режим воєнного стану, продемонстрували високу готовність і бажання наших громадян стати на захист держави. До деяких військкоматів прийшло у два, іноді у три рази більше резервістів, ніж потрібно.

«Це – показник того високого авторитету, яким користується українська армія. Це – індикатор того, наскільки якісно за минулі роки вона змінилася, наскільки зміцнів дух патріотизму серед українців», — переконаний Глава держави.

Президент повідомив, що декілька днів тому, перебуваючи на Гончарівському полігоні, проінспектував хід злагодження однієї з наших механізованих бригад. А два тижні тому спостерігав за діями українського десанту у ході тактичного навчання. Зокрема, під час відпрацювання дій із захоплення переправи та ведення бою десантно-штурмовим підрозділом з метою захоплення важливого рубежу.

«Результати цих навчань підтвердили високий рівень навченості наших воїнів та їх готовність до виконання завдань оборони держави будь-якої складності. Задоволений рівнем взаємодії, які продемонстрували усі учасники маневрів. А реальний противник, повинен чітко усвідомити: ціна його агресивних дій буде дуже і дуже високою», — підкреслив Президент.

Глава держави звернувся до всіх військовослужбовців Збройних Сил України: «Українська армія довела, що вона є і буде надійним фундаментом нашої незалежності, що вона готова адекватно, швидко та ефективно відповісти на будь-який виклик, відвести будь-яку загрозу».

«І зараз, коли ми прискорили у зв’язку із військовим станом бойове злагодження, виконуючи завдання Верховного Головнокомандуючого про передислокацію і захист рубежів України, я хочу від імені українського народу висловити щиру вдячність усім, хто носить горде звання – військовослужбовець Збройних Сил України, за ваше сумлінне виконання військового обов’язку, за вашу відвагу, героїзм та самопожертву, яку ви щодня демонструєте у війні з російським окупантом», — сказав Петро Порошенко.

Глава держави окремо подякував за службу ветеранам, тим, хто вже має бойовий досвід, і у будь-яку мить готовий стати у стрій та підтримати побратимів.

Президент також підкреслив, що український народ ніколи не забуде тих наших воїнів, які поклали своє життя на вівтар України. «І не пробачимо ворогу жодної краплини пролитої української крові», — сказав він.

В контексті:

Сухопутні війська головний та найпотужніший вид ЗС України. Саме піхота відіграє вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України бойових завдань. Це успішно демонструють військові частини та підрозділи Сухопутних військ під час участі в бойових діях на території Донецької та Луганської областей.

Слава Сухопутним військам Збройних Сил України!

Військово-Морські Сили — призначені для відсічі збройної агресії проти України з морського напрямку, участі в ліквідації збройного конфлікту у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України та сприяння сухопутним угрупованням військ під час ведення ними воєнних дій у приморських районах.

Дякуємо за службу військовим морякам!

Завжди Перші — гасло сильних та мужніх військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Повітряні Сили — вид Збройних Сил України, який завжди несе постійне бойове чергування з протиповітряної оборони і виконує бойові завдання з охорони повітряного кордону нашої держави. Військові пілоти разом з іншими військовослужбовцями цього виду беруть участь в бойових діях на Сході України. Українська військова авіація є візиткою нашої держави на міжнародному рівні.

Слава Повітряним Силам Збройних Сил України!

Десантно-штурмові війська швидко реагують на різноманітні виклики та загрози, виконують завдання за призначенням в умовах, що потребують високої маневреності та автономності дій.

Вітаємо з Днем Збройних Сил України, бажаємо мирного неба над головою, міцного здоров’я, благополуччя та незламної віри у перемогу.

Слава воїнам-десантникам!

Сили спеціальних операцій 一найсучасніша складова Збройних Сил України. Не існує перешкод, які б не змогли подолати спецпризначенці ССО і немає противника, перед яким би відступив чи побоявся український воїн Сил Спеціальних операцій.

Слава Силам Спеціальних Операцій!

Вітаємо з Днем Збройних Сил України!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?