Президент Фінляндії Путіну: в «кримських» санкціях винна Росія

Фінський президент Саулі Нііністьо заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Москва сама винна в тому, що проти неї після анексії Криму ввели санкції.

Про це повідомляє телеканал zik з посиланням на заяву, зроблену у вівторок президентом Фінляндії під час зустрічі з Путіним в Санкт-Петербурзі на форумі, присвяченому Арктиці.

«Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив російському президенту Володимиру Путіну, що Росія сама винна в санкціях, які проти неї ввели після анексії Криму», – йдеться в повідомленні.

Фінський президент також підкреслив, що ці санкції будуть діяти доти, поки позиція Москви не зміниться.

Зі свого боку, Путін відповів, що «форум присвячений Арктиці» і підкреслив, що не хотів би, щоби через «не прийняті вчасно міри або злочинну бездіяльність Арктика перетворилася в щось на кшталт Криму, а Крим – на пустелю». Також Путін додав, що РФ має через санкції «значно менші» збитки, ніж Європа.

Президент Фінляндії і раніше виступав з критикою політики Кремля вважаючи, що Євросоюзу слід проявляти тверду позицію в переговорах з Росією, але водночас зберігати повагу до неї.

Як відомо, економічні санкції були введені проти Росії США, ЄС та деякими іншими країнами навесні 2014 року – після того, як РФ незаконно анексувала український півострів Крим та почала збройну агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювалися та посилювалися.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?