Президент Естонії відмовилася від Кримського шампанського

Наприкінці грудня президент Естонії відзначила 50-річний ювілей. Російське посольство відправило їй подарунок, який вона частково відмовилася приймати.

Керсті Кальюлайд отримала від посольства РФ в Таллінні букет квітів, шоколад і пляшку шампанського.

Останню вона повернула, і зовсім не через те, що не вживає,мабуть, спиртного.

Це було зроблено принципово. Шампанське було кримським, саме так пані президент показала, що не визнає Крим російським.

Деякі користувачі соцмереж розкритикували Кальюлайд за такий вчинок. Вони відзначили, що так вона «показала свою невихованість», та й взагалі «така ніякого подарунка не варта».

Інші дійшли висновку, що у цьому подарунку був дійсно закладений «підтекст» і якби вона прийняла такий подарунок, це б означало, що пані президент визнає Крим російським.

Цікаво, що Керсті Кальюлайд на зустріч з Володимиром Путіним у Москву поїхати не побоялася. Хоча за це її і критикували дуже. Наприклад, голова комісії із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон заявив, що поведінка Кальюлайд «виглядає жалюгідно». Ну а спікер парламенту Хенн Пиллуаас назвав дії пані президента неналежними.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд з Володимиром Путіним

Сама Кальюлайд висловилася про зустріч з Путіним позитивно. Вона заявила, що цінує згоду російського президента на зустріч і сподівається на прогрес у відносинах. У той же час вона зазначила, що як член ЄС, Естонія підтримує антиросійські санкції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?