Презентували книги Миколи Будлянського

14 березня на засіданні клубу «Краєзнавець» в бібліотеці Короленка у Чернігові відбулась презентація збірки поезій «Смак пізнього яблука» та книга документально-публіцистичних нарисів «Орлівка. За батьківськими заповітами» письменника та журналіста Миколи Будлянського.

Представив поетичну творчість чернігівського журналіста Миколи Будлянського президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменник та журналіст, головний редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба.

Він привітав поета з виходом нової збірки та вручив почесну відзнаку – міжнародну літературну премію імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень». Лауреатом цієї ж престижної премії за визначну благодійну та громадську діяльність на благо України став науковець, підприємець, меценат Володимир Хоменко.

Читали вірші з нової збірки та щиро вітали поета колеги – журналіст, колишній очільник Держкомтелерадіо України Юрій Плаксюк, відповідальний секретар Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ольга Чернякова, поетеса Надія Галковська, а також учениця Олишівської (Чернігівського району) школи Наталія Костюк.

Вишуканим музичним подарунком порадували присутніх чарівні співачки Інна та Тетяна Чабан. Сергій Дзюба також вручив сестрам Чабан почесну відзнаку – дипломи лауреатів Міжнародної премії авторської пісні імені Василя Симоненка.

Справжній ажіотаж у Куликівському районі та й по всій області викликав вихід у світ наступної книги Миколи Будлянського – документально-публіцистичних нарисів «Орлівка. За батьківськими заповітами».

Це розповідь не тільки про історію та сучасність села у з такою звучною назвою, а і про долі його жителів. На презентацію завітало багато гостей з Куликівського та Чернігівського районів, чернігівські науковці, краєзнавці, журналісти.

В обговоренні видання взяли участь голова Куликівської ОТГ Наталія Халімон, заступник голови Чернігівської райадміністрації, очільник краєзнавців району Андрій Курданов, земляки-орлівці Михайло Глушко, Олександр Тригубенко, Любов Таценко та багато інших.

Було неодноразово наголошено, що ініціатором та натхненником, безпосереднім учасником народження книги «Орлівка. За батьківськими заповітами» став Володимир Хоменко – людина надзвичайно цілеспрямована, віддана своїй рідній землі. Саме завдяки його організаторському таланту та сприянню лише у 2018 р. побачило світ 11 книжок.

Уродженець с. Орлівка, талановитий підприємець, інвестор, кандидат сільськогосподарських наук, меценат Володимир Хоменко розповів про нелегкий шлях створення книги, цікаві сторінки історії рідного села, з великою повагою згадав старше покоління своїх земляків та виразив впевненість у гарному та щасливому майбутньому Чернігівщини та України в цілому.

Підбив підсумки засідання клубу «Краєзнавець», його президент, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко.

Під час заходу демонструвалась книжково-інформаційна виставка «Мало любити свій рідний край, його треба ще й знати» (М. Рильський)".

Ірина Каганова.

Фото Людмили Вишнивецької

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?