«Правий сектор» оголосив війну нечесним чиновникам на Чернігівщині

правий секторРеальна боротьба з корупцією та організованою злочинністю у владних ешелонах по-справжньому так і не розпочалася.

На цьому 7 серпня акцентували увагу під час прес-конференції керівник Чернігівського обласного осередку політичної партії «Правий сектор» Олексій Корж та міського осередку цієї партії Вадим Йовенко. 

Олексій Корж розповів, як півтора роки тому члени «революційного» штабу у Чернігові домовилися з головою Чернігівської обласної ради Миколою Звєрєвим про створення антикорупційної комісії при цьому представницькому органі. Для роботи в цій комісії були виділені відповідні представники і призначений керівник новоствореного органу. Однак вже після першого засідання діяльність антикорупційної комісії була згорнута.

І тільки завдяки активізації останнім часом «Правого сектору», мешканці Чернігівщини побачили перші результати. Одним з дієвих заходів стало «відрядження» членів «ПС» у помістя відпочинку екс-керівника обласного УМВС Олександра Михайлика, яке знаходиться в селі Дніпровське. Активісти намагалися зустрітися з колишнім міліцейським очільником, але той, як зазначив Олексій Корж, разом зі своєю командою втік на катерах до Вишгорода. «Але всевидяще око «Правого сектора» всюди вгледить нечесних людей і дістане їх, де б вони не сховалися», − додав він.

Лідер «Правого сектору» Чернігівщини висловив занепокоєння, що жодного результату, будь якої реакції зі сторони «зацікавлених» інстанцій – СБУ, УМВС, прокуратури − не було, що свідчить про небажання влади наводити реальний порядок в регіоні, а відтак і в країні.

Голова Чернігівського міського осередку ПП «Правий сектор» Вадим Йовенко зупинився на діяльності організації та зазначив, що «Правий сектор» відрізняється від інших партій тим, що він завжди доводить розпочату справу до свого логічного завершення.

— У 2011 році Олександр Михайлик приїхав на Чернігівщину з луганського регіону, як простий луганський хлопець, зауважив Вадим Йовенко. – У своїй майновій декларації про доходи за 2011 рік цей чесний міліціонер зазначив, що у нього є авто ГАЗ 21 шістдесятого року випуску. І все. Така ж бідна була і його сім’я Але вже за деякий час, обіймаючи посаду керівника обласної міліції, у Михайлика з’являються, і не лише в Україні, а й за кордоном, дорогі яхти, квадрацикли, першокласні авто – дорогі джипи, мотоцикли, гаражі, дачі… Виникає логічне запитання: як все це за такий короткий термін начальник обласної міліції міг придбати? А тому діяльність цього посадовця, як і його заступників – це яскравий приклад корупції у вищих щаблях влади… Нам не важливо, з якого регіону посадовець, але якщо він не чесно працює, він повинен відповідати згідно діючого законодавства.

А тому, з огляду на те, що сказали керівники «ПП» і що роблять однопартійці-правосекторівці, найближчим часом слід чекати нових справ, які викликають у суспільстві відповідний резонанс, а саме – виявлення корупційних схем та тих осіб, що причетні до їх створення і, зокрема, в правоохоронних структурах.

Окремим напрямком діяльності «Правого сектору» у Чернігові, як зазначив Вадим Йовенко, є викриття незаконних дій посадовців у виконавчій та представницькій гілках влади місцевого рівня.

Як приклад, керівник міського осередку «ПП» розповів про діяльність заступника Чернігівського голови Володимира Кривенка. За його словами, цей посадовець має у своєму володінні чи то в користуванні кілька приватних об’єктів, житлових помешкань, власний автопарк у кількості 8-9 одиниць техніки…

Наведені ці та інші факти свідчать про те, що корупція серед чиновників у Чернігові та області процвітає, а правоохоронні органи не достатньо реагують на такі виклики. «Тож є запитання – адже все це майно сім’я Кривенка не те, що придбати на свої офіційні доходи не могла, а й навіть не може утримувати», − вказав Вадим Йовенко.

Керівники обласного та місцевого осередків політичної партії «Правий сектор» на своїй прес-конференції висвітлили ще кілька проблемних питань, серед яких: непрозорі тендера, тіньові схеми у системі виконання робіт підрядними організаціями тощо та закликали чернігівців і мешканців області гостро реагувати на протизаконні дії владників і не бути байдужими у розбудові справжньої правової держави.

Сергій ВІТЕР

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?