Працюючим громадянам Чернігова за кошти Фонду оплачено 15 тисяч лікарняних

З початку 2017 року працюючим громадянам м. Чернігова за кошти Фонду соціального страхування оплачено 15 тисяч лікарняних.

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є своєчасне та повне фінансування допомог: по тимчасовій втраті працездатності, по догляду за хворими членами сім’ї, по вагітності та пологах, на поховання.

На отримання даних виплат має право кожна працююча особа, в тому числі і фізична особа-підприємець, яка сплачує єдиний соціальний внесок.

За січень — квітень 2017 року біля 10 тисяч працюючих громадян отримали кошти по листках непрацездатності в сумі 16,6 млн. грн., у тому числі для догляду за хворою дитиною — 2,3 млн. грн. Загалом, працюючому населенню через хворобу за кошти Фонду оплачено 15 тисяч лікарняних.

Не залишились без уваги виплати майбутнім мамам. Допомога у зв’язку із вагітністю та пологами, яка надається на підставі лікарняного, перерахована в сумі 7,0 млн. грн., що дало можливість вагітним підготуватися до пологів.

Особлива увага приділяється страхувальникам, які звернулися за виплатою допомоги на поховання застрахованих осіб працездатного віку. На надання таких виплат спрямовано 80,3 тис. грн. Нагадаємо, що у цьому році суму допомоги підвищено до 4 100 грн.

Міська виконавча дирекція обласного відділення Фонду прикладає максимум зусиль для надання гарантованих державою соціальних виплат працюючим громадянам.

Віта Бахмацька, директор Чернігівського Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?