Працівника сервісного центру МВС, спійманого на хабарі, судитимуть

Службовій особі територіального сервісного центру МВС в Чернігівській області, викритому на хабарі, повідомлено про підозру. 

Про це повідомляє Суспільний кореспондент із посиланням на інформацію прокуратури Чернігівської області.

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Як раніше повідомлялося, спільники вимагали у громадянина неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі іспиту та отримання посвідчення водія його дружиною.

У ході досудового розслідування даний факт підтвердився. Крім того, з’ясовано, що зловмисники діяли за налагодженою схемою вимагання та отримання грошей за складання іспитів та отримання посвідчення водія.

Нагадаємо, що цього разу предмет винагороди склав 2500 грн, який вилучено у ході санкціонованого обшуку.

Завдяки належній організації першочергових слідчих дій у кримінальному провадженні та здобутим доказам 03.04.2019 службовій особі територіального сервісного центра МВС в Чернігівській області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?