Позиція поліції щодо рекламних щитів

14 квітня 2019 року по території України масово почала розміщуватися незаконна зовнішня реклама у вигляді рекламних щитів (білбордів) проти кандидата на пост Президента України Петра Порошенка, виконана в стилістиці його передвиборної кампанії.

Як повідомив Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало, зазначена реклама розміщена з порушенням законодавства України, зокрема не містить жодної інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника цих матеріалів.

За попередньою інформацією розміщення такої реклами здійснює Товариство з обмеженою відповідальністю «Довіра Аутдор» (співвласник Коломойський Ігор Валерійович).

Наразі по всіх регіонах, де виявлено розміщення політичної реклами такого змісту, поліція проводить перевірку, за результатами якої вживаються заходи відповідно до кваліфікації правопорушення за частиною 2 статті 212-13 КУпАП.

На осіб, які розмістили таку рекламу з порушенням законодавства, будуть складені відповідні адміністративні матеріали із подальшим застосуванням стягнень у вигляді штрафу. Про це заявив Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало.

В той же час, як зазначили в Департаменті Чернігівської облдержадміністрації, зняття зазначеної незаконної зовнішньої реклами з рекламних щитів (білбордів) негайно мають розпочати відповідні служби органів державної влади та місцевого самоврядування і завершити не пізніше 8 години ранку 16 квітня 2019 р.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?