Позашляховик браконьєрів протаранив авто лісової охорони

Втікаючи від переслідування, позашляховик підозрюваних у браконьєрстві осіб протаранив службовий автомобіль лісової охорони. Подія трапилася на території Носівського району між селами Лукашівка та Андріївка. Вже наступного дня правоохоронці знайшли та вилучили авто підозрюваних.

Подія трапилася на території державного мисливського резерву, де полювання категорично заборонено.

За словами міжрайонного мисливствознавця ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Яковенка, очолювана ним рейдова група здійснювала чергове патрулювання місцевості, коли натрапила на слід імовірних браконьєрів.

«Позашляховик підозрюваних зафіксувала одна із фото пасток, а за хвилину до того ми почули звук, схожий на постріл», — пригадує лісовий охоронець.

Коли ж службове авто лісівників виїхало на польову дорогу, то лісові охоронці побачили автомобіль, який «гасав» по полю з озиминою та світив лампо фарою. На вимогу зупинитися, підозрювані відреагували втечею.

«Коли ми їх наздогнали, то водій-утікач протаранив наш УАЗ, — каже Володимир Яковенко. – Переслідувати їх далі не було сенсу. Ми зафіксували марку авто та номерні знаки і повідомили про подію правоохоронців. Треба віддати належне поліцейським Носівського відділу, які швидко прибули на місце ДТП і, зафіксувавши пошкодження, «пробили» власника УАЗа».

Вже наступного дня авто порушників стояло на поліцейському штраф майданчику.

За словами правоохоронців, підозрювані свою присутність у полі не заперечують, однак всю провину перекладають на лісову охорону. Мовляв, саме ті їх підрізали. Втечу ж пояснили тим, що просто злякалися.

Якщо провину зловмисників доведуть, то їм загрожує низка штрафів – за спричинення ДТП та втечу з місця пригоди. Крім того, чоловіки змушені будуть відшкодувати збитки страховій компанії. 

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?