Повернення Міші запалює політичне вогнище в Україні

Незалежний американський журналіст Девід Стерн, який давно живе в Україні і знає усі політичні течії, аналізує останні події на українсько-польському кордоні у своїй статті у виданні Politeka.

Міхеіл Саакашвілі повернувся, щоб знову розпочати правову та політичну сутичку з колишнім союзником, який згодом перетворився на ворога — президентом Порошенком.

Повернення Міхеіла Саакашвілі до України матиме наслідки як для колишнього президента Грузії, так і для його “прийомної” батьківщини. Питання не в тому, чи спричинить Саакашвілі дестабілізацію, а в тому, наскільки серйозною буде ця дестабілізація.

Через декілька годин після повернення, людина, яку прихильники знають як “Міша”, уже оживила антиурядові сили обіцянкою щодо “об’єднаної демократичної опозиції” та розлютила свого союзника, який перетворився на ворога — президента Петра Порошенка, — який може заарештувати та депортувати Саакашвілі.

Саакашвілі, який 2 роки тому став громадянином України та був призначений на посаду губернатора Одеської області лише для того, щоб у липні бути позбавленим українського громадянства, в результаті чого — опинитися у статусі особи без громадянства, – в неділю ввечері потрапив на територію України попри заборону йому в’їзду в країну. Сотні прихильників допомогли Саакашвілі протиснутися крізь загін українських прикордонників на КПП «Шегіні».

«Вони підхопили нас та перенесли до України», – розповів Саакашвілі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?