Потерпілі на виробництві отримають більше «страхових» грошей

Середній розмір щомісячної страхової виплати по Чернігівщині становитиме 1861 грн.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» відділеннями управління Фонду соціального страхування України в Чернігівській області у березні поточного року проведено перерахування сум щомісячних страхових виплат.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей» затверджений коефіцієнт перерахування сум щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) з 1 березня 2018 року у розмірі 1,2.

Під час проведення перерахування з 1 березня встановлено новий розмір щомісячної страхової виплати потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у яких розмір сум щомісячних страхових виплат після проведеного перерахування менше розміру мінімальної заробітної плати у перерахунку на 100 відсотків втрати працездатності, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року (3200,00 грн.), з урахуванням ступеня втрати працездатності.

Після проведеного перерахунку потерпілим на виробництві (членам їх сімей), у 3182 потерпілих та у 169 осіб, які отримують щомісячні виплати у зв’язку з втратою годувальника в відділеннях області, відбулось збільшення розміру щомісячної страхової виплати на 20 відсотків.

Новий розмір щомісячної страхової виплати, розрахований із мінімальної заробітної плати 3200,00 грн. з урахуванням ступеня втрати професійної працездатності, встановлений 133 потерпілим на виробництві, підвищення у яких, в середньому, становить 51,2 відсотки.

В цілому по області середній розмір щомісячної страхової виплати до перерахунку становив 1545 грн., а після перерахунку 1861 грн.

Вже у квітні поточного року всі потерпілі на виробництві (члени їх сімей) отримають перерахований збільшений розмір щомісячних страхових виплат.

Такий перерахунок проведено і для тимчасово переміщених осіб. І в березні вони найближчими днями отримають щомісячну страхову виплату в новому розмірі.

Слід значити, що Фондом соціального страхування України забезпечується безперебійне надання матеріального забезпечення застрахованим особам та проведення страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей).

Олена Метлицька,

заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду - начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?