Порибалили на 6 тисяч гривень

10 листопада 2020 року в ході проведення рибоохоронних рейдів на водоймах області Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито ряд грубих порушень Правил рибальства зі збитками понад 6 тисяч гривень.

Так, на озері поблизу с. Авдіївка Куликівського району мешканець с. Товкачівка Прилуцького району, за допомогою підсаки добув 145 особин раків, загальною вагою 5 кг, чим майже у п’ять разів перевищив дозволену добову норму вилову членистоногих. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 697,5 грн.

На озері поблизу с. Ваганичі Городнянського району рибоохоронним патрулем, в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом з ГО «Рибалки Городнянщини», було виявлено місцевого жителя, який «рибалив» за допомогою остей.

В протизаконний спосіб порушник виловив 3 кг риби: щука — 8 екз., окунь — 5 екз. та плітка — 3 екз.

Завдано збитків у розмірі 3 060 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Матеріали справ буде направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

Незаконно добуті водні біоресурси і заборонене знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням. Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?