Порушення у сфері охорони природно-заповідних об’єктів усунуті

Прокуратурою вжито заходів до усунення порушень законодавства у сфері охорони об’єктів природно-заповідного фонду, інформує прес-служба прокуратури Чернігівщини.

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи представницького реагування, спрямовані на поновлення інтересів держави у сфері охорони об’єктів природно-заповідного фонду.

Встановлено, що рішенням Чернігівської обласної ради від 21.03.1995 з метою охорони та збереження у природному стані боліт у заплаві р. Удай, що має важливе водоохоронне значення, створено гідрологічний заказник «Заїздський», загальною площею 1450 га.

Водночас, органи місцевого самоврядування законодавчі обов’язки із вчинення дій щодо замовлення проекту землеустрою, організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду, а також здійснення контролю за його використанням, не вчиняли.

З метою усунення порушень прокурор звернувся з позовом до суду з вимогою зобов’язати територіальні органи місцевого самоврядування вжити відповідні заходи з визначення меж заказника на місцевості.

Зважаючи на обґрунтованість позовних вимог та надані докази Чернігівський окружний адміністративний суд позов прокурора задовольнив у повному обсязі та зобов’язав три сільські ради Прилуцького району забезпечити проведення робіт, направлених на розробку технічної документації із визначенням на місцевості меж ландшафтного заказника «Заїздський».

Подальша робота на вказаному напрямку триває.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?