Полковник медслужби може «сісти» на 8 років

Поліція Чернігівщини та військова прокуратура затримали фельдшера військової частини, який за хабар хотів «відмазати» військовослужбовця від АТО.

Про це повідомили в секторі комунікації ГУНП в Чернігівській області. 

Слідчі слідчого управління ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками управління захисту економіки за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрили полковника медичної служби запасу в отриманні неправомірної вигоди.

18 квітня поліція Чернігівщини та військова прокуратура викрили фельдшера однієї з військових частин Чернігівщини в отриманні 1500 доларів США неправомірної вигоди.

Використовуючи особисті дружні стосунки з командуванням військової частини, полковник медслужби запасу обіцяв за «винагороду» вплинути на службових осіб військової частини, щоб ті прийняли рішення замість відрядження військовослужбовця в зону АТО, відправити його у відпустку.

Викриття відбулося в рамках досудового розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України слідчими слідчого управління ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками управління захисту економіки під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій.

Військового фельдшера затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. В ході обшуку виявлено та вилучено $1500.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?