Полк «Азов» вдосконалюється за стандартами НАТО

natoНачальник штабу Цивільного корпусу «Азову» Роман Зварич: «Полк „Азов“ вдосконалюється за стандартами НАТО». 

Програма вдосконалення структури полку «Азов» за участю іноземних інструкторів розрахована на два місяці і її пілотна частина розпочалася 6 липня. Про це заявив начальник штабу Цивільного корпусу «Азову», радник полку «Азов» Роман Зварич.

«Такий курс в США триває, як правило, один рік. Ми цей курс стиснули в двохмісячну програму і маємо намір  зробити її постійно діючою. Кожен „курсант“, тобто наш офіцер, отримає американські військові посібники, перекладані на українську мову, і до того ж адаптовані під наші українські воєнні реалії. Посібники створені в електронному вигляді, там є анімація та закладена певна динамічність, якої навіть американські школи не мають. Крім українських та грузинських інструкторів, задіяних у програмі, запрошені також чотири американці і одна канадійка — чотири офіцери рангу від старшого сержанта до полковника. Вони всі мають досвід в конкретних галузях і навчатимуть наших хлопців протягом цих двох місяців», — зазначив Роман Зварич.

За словами Зварича, програма фінансується за рахунок добровільних внесків людей, які підтримують полк, і розроблена на високому технологічному рівні.

«В кожного курсанта є ноутбук, а також можливість переглядати презентації на екрані. Крім того, є всі елементи майбутнього штабу, в тому числі чотири великі плазми, великий принтер, який може видруковувати оперативні карти, окрема програма, відповідно стандартів НАТО, де ми можемо використовувати тактичні знаки НАТО, щоб планувати операції», — повідомив він.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?