Полк «Азов» підтримують у Європарламенті

Азов (3) - копияДнями до полку «Азов» завітав депутат Європарламенту, заступник голови комітету з питань безпеки та оборони Європейського парламенту — чеський журналіст Яромир Штеціна. Про це повідомили редакцію sknews.net у прес-службі полку «Азов» .

Яромир Штеціна відомий своєю проукраїнською позицією. Ще за часів революції він підтримував Майдан, за що в Росії його вже вдруге оголосили персоною нон-грат.
Європейський депутат відвідав розташування полку та «азовську»школу офіцерів, де поспілкувався з особовим складом.
«Я переконався у тому, що полк «Азов» готує зі своїх бійців професійних воїнів, а все про що говорить російська пропаганда – це відверта брехня.»
В рамках свого візиту Яромир Штеціна зустрівся з лідером «Азову» Андрієм Білецьким.
Азов (2)«Це була дуже приємна зустріч. Я запросив його до Європейського парламенту, щоб там спільно організувати восени прес-конференцію, на якій «азовці» зможуть пояснити свої позиції. Андрій прийняв запрошення, а це, власне кажучи, і було метою мого візиту.»
На думку представника Європарламенту, європейцям дуже важливо почути за що воює полк «Азов», адже російський вплив на інформаційний простір Європи набагато сильніший за український.
Азов (1)«Ми хочемо, щоб у стінах Європарламенту виступили не політики, а саме бійці, які на собі відчули, що таке війна. Я і раніше був в Україні та у зоні АТО.
Минулого року, коли все тільки починалось, я спілкувався із солдатами на фронті і мене вразила їхня мотивація. Ті, у кого запитував, за що він пішов воювати, всі як один відповідали «За Батьківщину!». В Європі такого вже нема. Можливо, Україна стане дороговказом для європейців, що досі вірять у високі ідеали» — підкреслив депутат.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?