Політик пропонує ввести штрафбат для суддів

За чотири з гаком роки війни на юридичному фронті команда руху «Сила права» надивилася всякого. По всій країні — на сході і заході, півночі та півдні — розкривалися сепаратистські «консерви» в мантіях, вперто не бажали визнавати факт російської агресії проти України, а то і просто чекали приходу «своїх».

Найчисельніша когорта – безхребетні судді, для яких джерелом права є не Закон, а політична воля.

Зустрічалися й такі, хто місяцями в судових процесах знущався над родинами загиблих, пораненими солдатами і вимушеними переселенцями.

Вісім місяців в нашої команди, разом з родиною загиблого Героя України старшого групи спецпідрозділу «Альфа» полковника Олександра Анищенка, пішло на боротьбу з суддею Зарічного районного суду Сум Ніною Прокудіною.

Але навіть на цьому тлі рішення судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юлії Горбачової змусило здригнутися і зціпити зуби.

Знала вона і про те, що судами Дніпропетровської та Запорізької областей винесено вже сім позитивних рішень в інтересах родин екіпажу і десантників борту 76777, в тому числі п'ять – колегами Горбачової по Мелітопольському суду.

І все одно суддя Юлія Горбачова кинула виклик кожному, хто захищав і захищає нашу країну від російської агресії, всьому українському суспільству, для якого незалежність України не порожній звук.

Чесно кажучи, перше, що спало на думку, коли прочитав це рішення, – в армії потрібно створити штрафбат для таких суддів. Тільки тоді вони на своїй шкурі відчують, що таке війна. Якщо не втечуть на ту сторону.

Штрафбат... для суддів

Ну а наша команда разом з Тетяною Чімірковою, вдовою Олександра Белого, піде вперед. Разом з усіма родинами загиблих в цій трагедії ми змусимо путінську Росію відповідати за злочини.

Андрій Сенченко, український політик і громадський діяч, лідер правозахисного руху «Сила права», координатор Військового кабінету Юлії Тимошенко

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?