Покататися на «Mercedes-Benz» довго не довелося

Прокурором доведено у суді винуватість трьох зловмисників, які обвинувачувалися у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб, поєднане з застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого).

Встановлено, що у серпні 2017 року чоловіки приїхали до м. Городня Чернігівської області, начебто з метою придбання автомобіля «Mercedes-Benz Е-320» для одного з них.

На території гаражного кооперативу у м. Городня двоє спільників спостерігали за прилеглою територією, інший обвинувачений разом з власником автомобіля перевіряли його технічний стан на оглядовій ямі. Один з них застосував до потерпілого сльозогінний газ, проник до автомобіля та використовуючи ключі, залишені в замку запалення, заволоділи автомобілем.

Затримали зловмисників працівники поліції на дорозі у напрямку м. Чернігова.

За вчинений злочин двох зловмисників засуджено до 5 років позбавлення волі ще у 2018 році вироком Городнянського районного суду, який набрав законної сили 11.03.2019.

Їхнього ж подільника, завдяки послідовній позиції групи прокурорів, вдалося засудити лише 18.07.2019 вироком Сновського районного суду.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?