Податківці контролюють виплату зарплат та легалізують трудові відносини

Легалізація трудових відносин та контроль за виплатою зарплати – один із основних напрямків роботи фіскальних органів.

Змінам у питаннях оплати праці та дотриманню суб'єктами господарювання вимог законодавства України про працю присвятили навчальний семінар для підприємців, що відбувся у Чернігові 25 січня. Участь у семінарі взяли представники державних органів та громадських організацій. Організаторами заходу виступила Громадська організація «Сяйво Сіверщини».

Основну увагу приділили розгляду найбільш актуальних питань. Насамперед тим, що найбільше турбують представників бізнесу – новаціям трудового законодавства у питаннях оплати праці, які набули чинності з 1 січня 2017 року. Крім того, фахівці детально зупинилися на застосуванні фінансових санкцій до юридичних та фізичних осіб — підприємців за порушення трудового законодавства та розповіли про ведення реєстру застрахованих осіб, захист їх прав.

Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області Світлана Волкова зосередила увагу присутніх на тому, що існуючі податкові інспекції перетворюються на сервісні служби. Підприємці, звернувшись до Центрів обслуговування платників (в області їх 16) можуть оперативно отримати допомогу з будь-якого питання, що належить до компетенції фіскальних органів. Світлана Миколаївна розповіла, що органи ДФС мають право на проведення перевірок з питань додержання законодавства про працю у відповідності до ст.ст. 78 та 80 Податкового кодексу України. Тривалість таких перевірок має чітко визначені законодавством терміни та підстави. Пояснила, що розмір нарахованої заробітної плати (не включаючи надбавок та додаткових виплат) має складати не менше 3200 гривень. Адже саме від розміру нарахованої зарплати, з якої сплачується податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, залежить обчислення трудового стажу працівника. Якщо така зарплата буде нижчою, то пропорційно до її розміру буде зараховуватися і трудовий стаж.

Захід зібрав біля 400 учасників, що свідчить про соціальну важливість даного питання.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?