План Гриценка: як подолати корупцію та бідність

Чи стали українці багатшими у 2018 році? Пересічні громадяни – ні. За 5 років українці не лише не збагатіли, а й не змогли повернутись до рівня життя докризового періоду.

Причин цьому декілька. І одна з головних – корупційна модель економіки. У бюджеті 2019 року на всю «соціалку» витратять 322 млрд гривень. А от щорічні втрати від корупції «обходяться» всім нам у 250 млрд гривень! Ці дані засвідчують, що кожна четверта бюджетна гривня розкрадається. А влада тим часом скаржиться на «відсутність коштів».

Мені під силу повернути ці ресурси до бюджету, до людей, яким насправді ці ресурси належать. Саме тому нашим першочерговим кроком буде знищення усіх схем пограбування держави і створення умов для розвитку бізнесу.

Країна отримає нові робочі місця, українці – гідні зарплати, впевненість у майбутньому. Надходження до бюджету будуть збільшені та спрямовані на підвищення заробітних плат працівникам освіти та медицини, на соціальну сферу.

Команда «Громадянської позиції» спільно з Українською Радою Бізнесу, економістами і експертами громадського сектору розробили План дій, який по суті є готовою стратегією подолання бідності та корупції в Україні.

Для його реалізації одразу після обрання президентом, я внесу у Верховну Раду пакет законопроектів. Якби заходи, які передбачає мій План, були втілені в життя, то вже сьогодні середня пенсія в Україні сягала б не 2,6 тис гривень, а 6,5 тис гривень, а мінімальна зарплата була б не менша, ніж в сусідній Польщі. Вчителі та лікарі могли б отримувати не 5-7 тис гривень, а щонайменше 16-18 тис.

План дій – це комплекс заходів, що включає проведення ліберальної податкової та судової реформ, бо захищене право власності – це також запорука економічного зростання. І головне, після реалізації Плану Україні не потрібно буде жодної кредитної копійки! А це означає, що не буде «викручування рук» українцям від наших міжнародних кредиторів.

Чинна влада за останні п’ять років достатньо залізла у кишені людей. Серед інших пропозицій документу – провести реформу в енергетичному секторі. Облік, енергоефективність і оптимізоване споживання дозволять суттєво знизити комунальні платежі для кожного українця.

Не буде безсистемних реформ і небезпечних експериментів з економікою – буде економічне зростання темпами 10% на рік. Чесний президент, який приведе у владу чесну команду, зможе реалізувати все задумане, аби раз і назавжди «відігнати свиней від яблуні». І одного президентського терміну у 5 років цілком достатньо для втілення цих змін у життя.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?