«Північну фортецю» підкорили пісенним десантом

24 червня 2018 року, в День молоді, до наметового табору «Північна фортеця», що розташований у Гончарівському, з черговим шефським концертом завітала творча делегація з Чернігова. Культурно-мистецький захід провів Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Першу частину концерту склали твори, переважно, поетично-патріотичного напрямку. Поему чернігівського автора Юрія Соколова «Рубікон» виконали режисер-постановник інсценізації поеми, актор обласного Молодіжного театру заслужений артист України Олексій Биш та артистка розмовного жанру філармонійного центру Олена Белеванцева. У ході концерту перед бійцями виступив і сам автор поеми, поет та громадський діяч Юрій Соколов з авторською поезією.

Яскравим та зворушливим став виступ автора музики до поеми «Рубікон», композитора Тараса Тарасенка (м.Любеч), який є постійним учасником багатьох патріотичних заходів для військовослужбовців та членів їхніх родин. Виступ митця, який виконав власні пісні про Україну, публіка зустріла схвальними відгуками та гучними оплесками.

Варто наголосити, що ще жодного разу “шефські” концерти артистів філармонійного центру у Гончарівському не проходили фор

мально і без сюрприів. Так, власне, було і цього разу. У ході концерту на сцені несподівано з'явився сержант 4-ї роти 162 БТРО Сергій Пушкар, який здивував як своїх товарищів по службі, так і артистів, чудовим виконанням пісні «Вишенька-черешенька». Спів військовослужбовця сподобався на стільки, що викликав заслужену овацію і прохання від слухачів заспівати ще. Що пан Сергій і зробив, присвятивши виконання пісні своєму побратиму по службі, у якого був день народження. Загалом же, протягом концерту, прозвучали привітання для трьох бійців-іменинників, що справило на них неабияке враження.

Та все ж, найяскравішу музичну частину концерту подарували бійцям артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Глядачі буди в захваті від живого виконання яскравих запальних пісень, підспівували, пританцьовували, аплодували, вигукували «Браво!» та дарували виконавцям великі оберемки польових квітів. Вдячні артисти із задоволенням фотографувалися з воїнами на їхнє прохання.

Довелося імпровізувати на сцені й ведучій філармонійного центру Інні Василенко, яка поєднала приватний візит до «Північної фортеці», де наразі проходить службу її чоловік, артист філармонійного центру Ігор Василенко, і свій професійний обов`язок. Пані Інна взялася за свою улюблену справу із задоволенням — вітала іменинників та представляла бійцям артистів, які прикрасили солдатське недільне дозвілля.

Свою творчість дарували бійцям солісти філармонійного центру: Заслужений артист України Володимир Гришин, Заслужена артистка естрадного мистецтва України Ніна Коцур, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Тетяна Олійник, Марина Маккей, Макс Пузан, Олена Близнюк, Світлана Примак.

По завершенню концерту ведуча Інна Василенко та провідний спеціаліст Департаменту, головний сценарист та режисер патріотичних та шефських заходів Ірина Дерейчук ще раз привітали військовослужбовців з Днем молоді, побажали миру, злагоди та щонайскорішого повернення додому.

Олександр Соломаха

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?